2021-10-08 14:17:06• hírek • Bede Emőke

Többségi részesedést szerzett az Autonet Group Holding az ország egyik legfontosabb alkatrész-beszállító cégében

A mindkét cég számára stabilitást hozó döntés ellenére az Autonet Import Románia (AIR) és az Augsburg International (AI) a továbbiakban is egymástól függetlenül lesznek jelen a romániai piacon, az AI részvényesei és vezetősége pedig ezt követen is aktív részesei lesznek a cég hosszútávú tevékenységeinek – írja közleményében az Autonet.

Az SAG csoporthoz tartozó Autonet Group Holding (AGH), mely jelenleg az európai aftermarket szektor ötödik helyén áll, megállapodott Románia egyik legfontosabb független autóalkatrész-beszállítójával, az Augsburg International-lel, melynek értelmében az AI többségi, 51 százalékos részesedése az AGH-hoz kerül. Az üzletnek köszönhetően az SAG-AGH csoport két pozíciót nyer az európai pótalkatrész-forgalmazók toplistáján. Az Autonet Import Románia és az Augsburg International ugyanakkor a továbbiakban is két különálló brand marad, melyek változatlan formában folytatják tevékenységüket ugyanazt az ügyfélcsoportot megcélozva.


A két cég már több mint 25 éves múlttal rendelkezik a romániai piacon, így nem csoda, hogy számos közös jellemző is felfedezhető köztük: hasonló üzleti modellel, ugyanazokat az értékeket szem előtt tartva végzik üzleti tevékenységüket, és szervezeti kultúrájuk is nagymértékben hasonlít egymáshoz. Mindezeken túl mind az AGH, mind az AI elkötelezte magát amellett, hogy továbbra is az ország vezető munkaadói lesznek, legyen szó a jelenlegi munkaerőről vagy a jövőbeli alkalmazottakról.


„Idén egy új partnerségnek köszönhetően fontos lépést tettünk az AGH konszolidációja érdekében, melyre roppant büszkék vagyunk: egyesítettük erőinket az AI-vel, a román aftermarket szegmens negyedik legnagyobb játékosával. Ennek eredményeképp az AGH tizennégy cég révén már öt országban van jelen” – nyilatkozta Lieb Mihály, az AGH részvényese.


„Magabiztosak vagyunk az ország mobilitásának jövőjét illetően; a következő tíz évben a motorizációs index szignifikánsan javulni fog azokban az országokban, ahol az AGH jelen van, és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ezt a tendenciát cégünk és partnereink érdekében kamatoztathassuk” – tette hozzá Lieb.


„Mérlegelve az európai autóipari piac jövőjét és a kihívásokat, melyek erre a szektorra várnak, az AI és az AGH szövetségre lépése csak idő kérdése volt. Több mint 25 évig voltunk konkurensek a román piacon, de mindig is ugyanazokat az értékeket képviseltük. A közös értékrend és a hasonló üzleti modell lehetővé tették az együttműködést, melyet optimizmussal telve vártunk, és melyre rendkívül büszkék vagyunk” – nyilatkozta Marius Constantinoiu, az AI tulajdonosa. Hozzátette: „Együtt, a svájci SAG Group szárnyai alatt az európai piac egyik legfontosabb játékosa leszünk. Ez a pozíció mindkét cégnek, kollégáinknak és ügyfeleinknek is értéknövekedést hoz majd. Tevékenységünket független cégként, ugyanakkor egy európai család tagjaként folytatjuk, s már alig várom a kihívásokat, melyeket ez az új helyzet hoz majd magával."


A tranzakció lezárására az illetékes hatóság jóváhagyása után kerül sor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: